Zaterdag 16 augustus kregen we het trieste bericht dat die dag, Ere lid Leo Wielders, is overleden.

foto Leo Wielders prentje  condoleance 10x15

FC Ria en Leo Wielders of was het andersom. Op de dag dat het Swentiboldtoernooi van start gaat, het toernooi dat 52 jaar geleden z’n levenslicht zag, waarvan hij mede oprichter en 50 jaar de animator was, is Leo gestorven.

Bijna 65 jaar lid van FC Ria, als seniorspeler maakte hij deel uit van de FC Ria hoofdmacht die in de zestiger jaren de 3e klasse wist te bereiken, een sportief hoogtepunt voor FC Ria en ook voor Leo.

Het vak van penningmeester heeft Leo 36 jaar lang uitgeoefend, van deze 36 jaar was hij ook nog eens 9 jaar voorzitter van FC Ria. Diverse jubilea heeft Leo gestalte gegeven. Bij het laatste grote jubileum, het 75 jarig bestaan van FC Ria, heeft hij ervoor gezorgd dat de historie van FC Ria voor het nageslacht bewaard blijft in een gedegen boekwerk.

Blijken van waardering voor de betrokkenheid bij het verenigingsleven en het voetbal in het bijzonder heeft Leo ontvangen in diverse vormen: van de NKS, de zilveren speld van verdienste, door de KNVB werd Leo onderscheiden met de zilveren en de gouden bondsspeld, enkele jaren geleden werd hij zelfs lid van verdienste van de KNVB.

Alleen vanuit FC Ria kant hebben we Leo belicht, er zijn nog veel meer verenigingen en stichtingen waar Leo zijn inzet toonde, daarom werd hij in was hij tevens Ridder in de Orde van Oranje Nassau was.

Wij zullen Leo herinneren als een boegbeeld voor onze vereniging, een aimabele man die altijd geïnteresseerd was in het wel en wee van de club graag geïnformeerd werd en op de hoogte wilde blijven. Vooral ook zullen wij hem herinneren als fan, voorheen van FC Ria maar de laatste jaren als fanatiek aanhanger van zijn kleinzoon Guus.

We verliezen in Leo een heel bijzondere persoonlijkheid bij, van en voor FC Ria.

Toos, Peggy Frank Sam en Guus

Namens de gehele FC Ria familie heel veel sterkte met het overlijden van Leo.

De begrafenismis voor Leo is 21 augustus om 11:00 uur in de kerk van Nieuwstadt. FCRia verzamelt om 10:30 uur bij de kerk.

 {jcomments on}

Facebook

s5 box

Inloggen