FC RIA en VVS hebben gezamenlijk besloten om komend seizoen gezamenlijk een JO17-team te formeren. Samen met 11 spelers van FC RIA en 6 spelers van VVS wordt er een volwaardig team gevormd.

Op dinsdag 11 april a.s. wordt om 18.30 uur op het terrein van FC RIA de aftrap gegeven voor dit nieuwe team middels een oefenwedstrijd tussen het aankomende JO17-team FC RIA/VVS en een jeugdteam van Fortuna Sittard.

Uiteraard is de kantine geopend zodat spelers en ouders met elkaar en de nieuwe trainersstaf kennis kunnen maken, in de aanloop naar een sportief seizoen 2017/2018.

Iedereen is van harte welkom.

Het bestuur.

Seizoen 2017/’18: later beginnen en langer door in het amateurvoetbal?
Samen met amateurvoetbalclubs gaat de KNVB de mogelijkheid bespreken om het voetbalseizoen 2017/’18 later te beginnen dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. Vanuit voetballend Nederland werd de vraag opgeworpen waarom het seizoen niet overal na de zomervakantie begint en langer doorloopt. Met het opgestelde voorstel hoopt de KNVB het amateurvoetbal van dienst te zijn.

Klik hier voor het hele artikel

Meerbalcontacten, acties, goals en spelplezier bij jongste voetballers
Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen
voor pupillenvoetballers. Kinderen van 7 en 8 jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen, meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau. De nieuwe wedstrijdvormen worden in twee jaar, stapsgewijs ingevoerd. Deze fasering is tot stand gekomen na zorgvuldig overleg met de verenigingen. De KNVB gaat de komende periode verenigingen intensief ondersteunen om de nieuwe wedstrijdvormen succesvol in de praktijk te brengen.
“Ik vind het een goede zaak” – Willem van Hanegem

Klik hier voor het hele artikel

VERKLARING inzake spelen op kunstgrasvelden.

Het bestuur is naar aanleiding van het R.I.V.M rapport en het KNVB standpunt naar mogelijke gezondheidsrisico’s bij spelen op kunstgrasvelden met rubberkorrels van oordeel dat al onze teams weer kunnen deelnemen aan wedstrijden op deze velden.
Hoewel het R.I.V.M rapport niet geheel zonder kritiek is gebleven staat het gezag van dit instituut voor ons niet ter discussie.
Ons eerdere besluit, om spelen op kunstgrasvelden met de ter discussie gestelde korrel op te schorten tot er meer duidelijkheid zou zijn over mogelijke gezondheidsrisico’s, is hiermee vervallen.
Mocht er bij spelers of ouders toch bezwaar bestaan tegen spelen op de velden met de betreffende korrels, dan zullen we dat respecteren en verzoeken wij diegene in overleg met de begeleider/coach te treden, en het standpunt kenbaar te maken.

Namens het Bestuur,
W.Schmitz, voorzitter.

FC Ria Mengelers 36Jeugdleiders van FC Ria ontvangen nieuwe trainingskledij van JAKO via
devoetbalwinkel.com. De kleding wordt gesponsord door Toyota Mengelers
Sittard.

Nieuwjaarstreffen op woensdag 11 januari 2017

We hebben een programma met een bijzondere gast.
Patrick Delait, chef sport redactie van de Limburger/Limburgs Dagblad .

Indeling van de avond.
20.00 uur Ontvangst
20.15 uur. Aanvang van de voetbaltafel . Deelnemers: Patrick Delait, Leon Fuchs, Jo Muyres, Sandro Crabu, Ronald Bronneberg en Edwin Meulenberg.
21.15 uur pauze
21.30 uur gezellig samenzijn met borrel en versnapering
23.30 sluiting.

De aftrap voor het gesprek aan de voetbal tafel levert Patrick Delait met zijn kijk op “de stand van het amateur voetbal in Limburg” .De
deelnemers aan tafel gaan daar over- omringd door het publiek- in gesprek.

Sponsoren en leden zijn met echtgenote of partner van harte welkom in de kantine. We stellen het zeer op prijs u te mogen ontvangen,

en…………………….. wensen u alvast fijne feestdagen en een goed 2017

Het bestuur.

Je kunt nu het hele programma van alle FCRIA teams downloaden als Exel bestand. Zowel voor de jeugd als ook voor de senioren.
Ga naar in het menu naar Admin-Download of klik hier!

s5 box