De heer Ton Köhlen ( 57 woonachtig op d Slek/Echt) is met ingang van het nieuwe seizoen de hoofdtrainer van FC RIA.

Ton Köhlen is een zeer ervaren trainer met een lange loopbaan.
Als voetballer heeft hij 2e en 1e/ Hoofdklasse gevoetbald.
Vele jaren heeft hij ook Duitse clubs onder zijn hoede gehad.
Laatstelijk is hij hoofdtrainer geweest van vv Limbricht. Momenteel train hij nog voor de club Waldrath/Straelen (Dld)
Ton heeft veel ervaring opgebouwd in het inpassen van jeugdspelers.

FC RIA is ingenomen met zijn aanstelling en vol vertrouwen over onze samenwerking.

Het bestuur.

Vrijdag 25 mei sluit Fortuna het seizoen af met een wedstrijd tegen de selectie van FC RIA op het sportpark van FC RIA in Nieuwstadt.
Dit zal tevens de laatste wedstrijd van Perr Schuurs in Fortuna shirt zijn. Tijdstip zal nog nader bekend worden gemaakt.

Op 17 en 18 oktober ( herfstvakantie scholen) is FC RIA gastheer voor de

Schalke auf Tournee voetbaldagen.

“Schalke auf Tournee” wordt georganiseerd door Bundesliga Club Schalke 04 en bestaat uit een 2 daags programma voor jeugdspelers van 6 tot en met 17 jaar.

We verblijven in de groepsaccommodatie “het Bovenste Bos” Terzieterweg 48, Gemeente Epen.

Programma zaterdag 10 maart.
-inloop/aankomst van 15.00-17.00 uur
-gelegenheid tot outdoor activiteit 17.30-18.30
-avondmaaltijd rond 19.00 uur
-thema sessie: hoe staan we er voor op voetbalgebied en als organisatie” 20.30-22.00 uur
De aftrap is aan Leon Fuchs, Jo Muyris en Wil Schmitz.
Het inkoppen is aan jullie.
-vanaf 22.00 uur vrije avond.

Programma zondag 11 maart.
- ontbijt 8.30 tot 9.30 uur
-gelegenheid tot outdoor activiteit 9.30-10.30 uur
-nabeschouwing/evaluatie 11.30-12.30 ( conclusies/suggesties en tips )
-lunch rond 13.00
-uitbuiken en klaarmaken voor vertrek 14.00-15.00 uur
Vertrek: 15.00 uur.

De vereniging zorgt voor alle maaltijden/ontbijt en voor drank (bier uit tap/wijn/frisdrank)

We zijn met het overweldigende aantal van 31 deelnemers.!!
De deelnemerslijst is bijgesloten.

We zien er naar uit je te mogen begroeten.

Namens het bestuur en de organisatie.
Joep Cox, Leon Fuchs, Wil Schmitz

NB: meenemen: sportkleding/trainingspak

ZONDAG 14 JANUARI VAN 11.00 TOT 16.00 UUR IN DE KANTINE

Met een drankje in de hand en een bitterbal onder handbereik kunt u, met het hele gezin, genieten van een gezellig samenzijn en elkaar nog(maals) nieuwjaar wensen

Wij dagen de aanwezige jeugd uit deel te nemen aan een jeugdloop.
Tussen 11.00 en 12.30 uur kunnen jo-9 en jonger; jo 11-13; jo-15 en jo-17 deelnemen aan de wedstrijdrun. Het parcours zal worden afgelegd rond het sportcomplex zoveel mogelijk over de verharde paden.

Voor de winnaars ligt een door Perr Schuurs gesigneerde wedstrijdbal klaar.
Die zijn beschikbaar gesteld door “de Voetbalwinkel.com”

Perr Schuurs zal de prijsuitreiking doen rond 12.30 uur!!!
Mogelijk kan dat gepaard gaan met het maken van enkele selfies en uiteraard een handtekening!

Daarna is er muziek en gezellig samenzijn in de kantine.

De consumptieprijs voor bier, frisdranken en wijn bedraagt één euro.
Voor de jeugd is er een versnapering.

Rond 15.30 wordt ons eerste elftal terug verwacht van een oefenwedstrijd en zal Perr Schuurs in hun aanwezigheid zijn debuutshirt bij het eerste van Fortuna aan de club overhandigen door dit te onthullen in de kantine.

Wij nodigen U van harte uit voor dit treffen en hopen veel jeugdleden, ouders, senioren, sponsors, suppporters en vrijwilligers te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,
Namens het Bestuur,
Wil Schmitz (voorzitter)

FC RIA en VVS hebben gezamenlijk besloten om komend seizoen gezamenlijk een JO17-team te formeren. Samen met 11 spelers van FC RIA en 6 spelers van VVS wordt er een volwaardig team gevormd.

Op dinsdag 11 april a.s. wordt om 18.30 uur op het terrein van FC RIA de aftrap gegeven voor dit nieuwe team middels een oefenwedstrijd tussen het aankomende JO17-team FC RIA/VVS en een jeugdteam van Fortuna Sittard.

Uiteraard is de kantine geopend zodat spelers en ouders met elkaar en de nieuwe trainersstaf kennis kunnen maken, in de aanloop naar een sportief seizoen 2017/2018.

Iedereen is van harte welkom.

Het bestuur.

Seizoen 2017/’18: later beginnen en langer door in het amateurvoetbal?
Samen met amateurvoetbalclubs gaat de KNVB de mogelijkheid bespreken om het voetbalseizoen 2017/’18 later te beginnen dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. Vanuit voetballend Nederland werd de vraag opgeworpen waarom het seizoen niet overal na de zomervakantie begint en langer doorloopt. Met het opgestelde voorstel hoopt de KNVB het amateurvoetbal van dienst te zijn.

Klik hier voor het hele artikel

Meerbalcontacten, acties, goals en spelplezier bij jongste voetballers
Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen
voor pupillenvoetballers. Kinderen van 7 en 8 jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen, meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau. De nieuwe wedstrijdvormen worden in twee jaar, stapsgewijs ingevoerd. Deze fasering is tot stand gekomen na zorgvuldig overleg met de verenigingen. De KNVB gaat de komende periode verenigingen intensief ondersteunen om de nieuwe wedstrijdvormen succesvol in de praktijk te brengen.
“Ik vind het een goede zaak” – Willem van Hanegem

Klik hier voor het hele artikel