Mario Somers is met ingang van het nieuwe seizoen de trainer van FC RIA 2.

Hij zal ook de trainingen verzorgen voor alle senior spelers die niet tot de selectie van FC RIA 1 behoren.

Mario Somers is een bekende binnen de vereniging en is enkele jaren geleden ook reeds trainer geweest van FC RIA 2.

FC RIA is ingenomen met zijn aanstelling en vol vertrouwen over onze samenwerking.

Het bestuur.

Ger Veugelers heeft kenbaar gemaakt het wedstrijdsecretariaat te willen beƫindigen vanwege te grote werklast.
Het bestuur heeft daarop gezocht naar een oplossing waarbij de taken gespreid kunnen worden over meerdere personen.

AFSCHEID PERR SCHUURS

Geen betere plek om dag te zeggen

Een stroomversnelling die uitkwam in het warme bad dat het voetbalveld van FC RIA gisteravond was. In zijn geboortedorp Nieuwstadt nam Perr Schuurs geƫmotioneerd afscheid van Fortuna Sittard.

DOOR  NICK BRULS

FC RIA en VVS hebben gezamenlijk besloten om komend seizoen gezamenlijk een JO17-team te formeren. Samen met 11 spelers van FC RIA en 6 spelers van VVS wordt er een volwaardig team gevormd.

Op dinsdag 11 april a.s. wordt om 18.30 uur op het terrein van FC RIA de aftrap gegeven voor dit nieuwe team middels een oefenwedstrijd tussen het aankomende JO17-team FC RIA/VVS en een jeugdteam van Fortuna Sittard.

Uiteraard is de kantine geopend zodat spelers en ouders met elkaar en de nieuwe trainersstaf kennis kunnen maken, in de aanloop naar een sportief seizoen 2017/2018.

Iedereen is van harte welkom.

Het bestuur.

Meerbalcontacten, acties, goals en spelplezier bij jongste voetballers
Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen
voor pupillenvoetballers. Kinderen van 7 en 8 jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen, meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau. De nieuwe wedstrijdvormen worden in twee jaar, stapsgewijs ingevoerd. Deze fasering is tot stand gekomen na zorgvuldig overleg met de verenigingen. De KNVB gaat de komende periode verenigingen intensief ondersteunen om de nieuwe wedstrijdvormen succesvol in de praktijk te brengen.
“Ik vind het een goede zaak” – Willem van Hanegem

Klik hier voor het hele artikel

VERKLARING inzake spelen op kunstgrasvelden.

Het bestuur is naar aanleiding van het R.I.V.M rapport en het KNVB standpunt naar mogelijke gezondheidsrisico’s bij spelen op kunstgrasvelden met rubberkorrels van oordeel dat al onze teams weer kunnen deelnemen aan wedstrijden op deze velden.
Hoewel het R.I.V.M rapport niet geheel zonder kritiek is gebleven staat het gezag van dit instituut voor ons niet ter discussie.
Ons eerdere besluit, om spelen op kunstgrasvelden met de ter discussie gestelde korrel op te schorten tot er meer duidelijkheid zou zijn over mogelijke gezondheidsrisico’s, is hiermee vervallen.
Mocht er bij spelers of ouders toch bezwaar bestaan tegen spelen op de velden met de betreffende korrels, dan zullen we dat respecteren en verzoeken wij diegene in overleg met de begeleider/coach te treden, en het standpunt kenbaar te maken.

Namens het Bestuur,
W.Schmitz, voorzitter.