Club Historie


Marktplein

Rond 1925 vestigde zich de familie L’Espoir in Nieuwstadt. Ze waren afkomstig uit Maastricht en hadden bij M.V.V. kennis gemaakt met voetbal. Met enkele jongelui uit Nieuwstadt kochten ze een leren bal en speelden voetbal op het marktplein.


Armada

De voetballers uit Nieuwstadt, die hun club inmiddels “Armada” noemden, kregen de beschikking over een echt terrein aan de Holtummerweg. De prestaties van “Armada” werden steeds beter en men wilde zich meten met de georganiseerde clubs.


Oprichting R.I.A.

Op zaterdag 29 mei 1926 werd tijdens een drukbezochte vergadering in Zaal Rademakers het bestuur gekozen. De club kreeg de naam R.I.A. (Rooms In Alles) en het tenue werd zwarte broek en zwarte trui (met gele kraag en manchetten). Omdat het toenmalige speelveld te klein was, kon men nog niet deelnemen aan de competitie.
In het voorjaar van 1927 werd een weiland langs de Schoolstraat in gereedheid gebracht voor de volgende competitie. In september begon de competitie en R.I.A. was ingedeeld in de 2e klasse F, het tweede elftal in de 2e klasse J.


Eerste succes

Het eerste succes liet niet lang op zich wachten: promotie in 1928 door het bereiken van de tweede plaats. Het 1e kampioenschap werd in 1939 gevierd, nadat men in 1938 de naam veranderde in FC RIA en de clubkleuren in zwarte broek en witte trui.


Glorietijd

In 1936 verhuisde FC RIA naar een ander terrein gelegen aan de Limbrichterstraat tegenover het woonhuis van de eigenaar J.Widdershoven. Hier verbleef FC RIA tot 1946,waarna men verhuisde naar Aan de Linde. Hier beleefde FC RIA zijn glorietijd, men bereikte de 3e klasse K.N.V.B.


Sportpark "Krekelzank"

Op 19 juni 1966 werd sportpark “Krekelzank” in gebruik genomen, alwaar men heden ten dage nog steeds voetbalt.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image